Tema Hav

Jag hade ett litet tema på min middag som var hav.




Smörbruschetta med krabbröra. 4 st

2 pkt krabbpinnar à 120 g
2 äpplen
2 dl gräddfil
1/2 msk senap
1 dl hackad gräslök
1 tsk salt
1/2 vitlöksklyfta
2 msk smör
4 skivor lantbröd


Finhacka eller mixa krabban. Grovriv äpplena med skalet. Blanda krabba, äpple, gräddfil, senap, gräslök och salt. Blanda vitlök och smör. Grilla eller rosta brödet och på smöret. Lägg på krabbröran. Garnera med gräslök och servera med sallad.




Saffranskryddad fisksoppa

400 g sejfilé
300 g laxfilé
150 g skalade räkor
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
3 msk touch of taste hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl vitt matlagningsvin
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche
1 pkt saffran
1 tsk salt
0.5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja 

1. Skär fisken i 3 cm kuber.
2. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja.
3. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorna.
Servera soppan varm tillsamman med en bit gott bröd.




After eight kladdis

3 Ägg
2 ½ dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
1 krm Salt
1 ½ dl Vetemjöl
100g smält Smör
100g smält Mjölkchoklad
200g After Eight choklad

Vispa ägg och socker fluffigt. Sikta ned vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl. Häll i det smälta smöret och den smälta chokladen. Rör om tills smeten är slät och fin. Häll hälften av smeten i en klädd form. Fördela after eight plattorna över kakan och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 30 min. Kakan får gärna "sätta sig" i kylen över natten. 
Servera med äkta vaniljglass eller lätt vispad grädde.







// Cecilia


Kommentarer
Postat av: Joanna

Vilka fina bilder Cissi!! Det där gjorde du bra.

2010-01-25 @ 11:08:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0