Först ut...

Det blev jag. Drog lappen med krysset på så att smita undan var det inte tal om. Bara på med förklädet och köra. Jag är inte direkt Gordon Ramsay i köket men blir ungefär lika förbannad som honom när något blir fel, vilket det ganska ofta brukar bli när jag står vid spisen...
Blev faktiskt nästan lite förvånad över hur bra det gick den här gången, så jag tänker dela med mig av recepten.


Förrätt:  Mozzarella och tomatsallad med färsk basilika och havssalt (se bild)


Huvudrätt: Rostade grönsaker med rosmarin, fetaost och tagliatelle
Tid: 30 min
4 portioner

Ingredienser:
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 aubergine
  • 1 msk rosmarin
  • 150 g fetaost
  • 300 g tagliatelle
Dressing:
  • Olivolja
  • Salt & peppar
  • 2 vitlöksklyftor
Tillbehör:
  • 75 g pinjenötter

Använd en djup ugnsplåt. Sätt ugnen på 250° grill. Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skär zucchini,paprika och aubergine i stora tärningar. Smörj plåten med lite smör och fördela sedan grönsakerna. Strö över 1 msk rosmarin.
Rosta grönsakerna högt upp i ugnen i ca 15 min och rör om då och då.
Skär 150 g fetaost. När grönsakerna varit i ugnen i ca 8 min, lägg på fetaosten. Rör om då och då så att fetaosten smälter och blandas med grönsakerna.
Rosta pinjenötter i en torr stekpanna på medelvärme. Håll koll så att nötterna inte blir brända! De ska få en gyllenbrun färg.
Blanda 3/4 olivolja, 1 tsk salt, 2 krm nymald svartpeppar och 2 pressade vitlöksklyftor.
Blanda dressingen med de rostade grönsaksbitarna i en skål och vänd sedan ihop med den kokta tagliatellen.
Strö över pinjenötter.




Efterrätt: Chokladmousse
Tid: 1 timme 15 min, varav 1 timme i kylskåp.
4 portioner

Ingredienser:
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 äggulor
  • ½ dl starkt kaffe
  • 2,5 dl vispgrädde

Smält chokladen i vattenbad ( se till att ingen vattenånga kommer ner i skålen)
Låt chokladen svalna något och rör sedan ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.
Låt smeten svalna.
Rör ner kaffe.
Vispa grädden så att den blir lätt fluffig. Den får inte bli för hårt vispad.
Rör ner grädden i smeten så att det blir en jämn smet.
Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.

Garnera med strössel, färska bär eller nötter.







( Foton Cecilia)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0