3:e middagen Lördagen den 13 mars 2009

Så var det då min tur. In i det sista hade jag ingen aning om vad jag skulle göra. Har aldrig läst så mycket recept i mina dar för att hitta något som skulle passa,  så kvällen innan skrev jag ner inköpslistan och begav mig och handlade, och hoppades på det bästa.......
Förrätt
Jag fuskade där och köpte krustader. Ett barndomsminne från farmor som alltid bjöd på det
vid speciella tillfällen. Alltid lika gott, och jag mindes rätt, det smakade bra.
fyllning: champinjonstuvning och räkröra.
cramefresh och röd stenbitsrom och dekorera med räkor.
Smidig och gott
Varmrätt
Där gjorde jag en variant och tog från två recept.

Porterstek
Också enkelt som sköter sig själv.
Koka upp 3 1/2 dl porter
1 dl svart vinbärs saft
10 enbär
2 gula lökar
1 dl soja
låt koka och lägg i köttet. I det här fallet 2 kg fransyska
2 timmar senare, sila av och gör sås på grädde samt
resterande från järngrytan.
Till det blev det pärabåt.
4 bakpotatisar
3 dl grädde
0.5 purjolök
1 -2 vitlöksklyfta
riven ost
Baka potatisen som vanligt. Ta ur potatisen ur skalet, var försiktig med skalet
Koka upp grädde, purjo och vitlök.
Mosa potatisen , men behåll lite bitar och häll på den varma grädden.
Rör om och lägg ner i dom tomma potatisskalen, strö över riven ost
och värm i ugnen tills osten smält.
Efterrätt
Färsk frukt. Låt fantasin, tycke och smak bestämma.
Jag tog ananas, kivi, björnbär och hallon.
Fruktsallad är alltid fruktsallad, så fräscht och gott.
Mascarponekräm
125 gr mascarpone
2,5 st äggulor
100 gr socker
lite pressad citron.
Rör om och låt stå kallt minst nån timme innan man äter.
Men jag tror hela middagen uppskattades, tomt blev det och alla va mätta och nöjda.
Och som vanligt när vi träffas så blir det lite singstar.
Detta var en melodifestival kväll så resten av kvällen ägnades åt festival.

RSS 2.0